Uncategorized

Waarom u Pilates moet doen: voordelen van Pilates

 

De meesten van jullie moeten gehoord worden over de  voordelen van pilates , en sommigen van jullie hebben het misschien eerder geprobeerd. Welnu, Pilates is op zichzelf een fantastische vorm van lichaamsbeweging. 

Wat is pilates en de voordelen ervan? 

Het is een  vorm van lichaamsbeweging  die gericht is op het opbouwen van kracht , het  verbeteren van je humeur  en het herstellen van de balans in het lichaam. Het is begin 1900 begonnen door  Joseph Pilates

Pilates bevat een reeks oefeningen.  Elk van hen vereist veel herhalingen, die voornamelijk in zittende of liggende positie worden uitgevoerd. In tegenstelling tot yoga , die voornamelijk elke houding vasthoudt, kunnen de meeste Pilates-oefeningen worden omschreven als een gecontroleerde bewegingsstroom. 

Pilates benadrukt sterk het juiste gebruik van de focus; om de wervelkolom te ondersteunen en stabiliteit door het midden te creëren. 

De kernspieren zijn de diepste laag van de onderbuikspieren . Bovendien zijn de twee belangrijkste de bekkenbodem en de vertering van de buik en de diepe lage rugspieren die zich het dichtst bij de wervelkolom bevinden. 

Door een juiste activering van deze spieren kunnen de wervelkolom en de rest van het lichaam veilig bewegen. Het helpt ook om pijn of schade te beperken. Bovendien helpt het bij het verbeteren van kracht en flexibiliteit in andere delen van het lichaam. 

Voordelen van Pilates 

Het helpt je bij het opbouwen van een sterke kern. Bovendien helpt het u om uw 

houding te verbeteren en de onbalans in het lichaam te corrigeren. Het zal ook zwakkere spieren versterken. 

Je realiseert je en werkt aan de verschillen die je kunt hebben tussen beide kanten van het lichaam door de Pilates. Het overbrengen van balans naar het lichaam is belangrijk omdat onbalans de oorzaak is van veel pijn in het hele lichaam. 

Voordelen van pilates zijn niet alleen een algehele training. Het kan ook aanzienlijke voordelen opleveren voor uw yogapraktijk. 

Een sterkere, goed verankerde kern zal u helpen om gemakkelijker uw evenwicht te bewaren. Vooral in de moeilijkere yogahoudingen, zoals de halve maan, boomhoudingen en op de hoofden. 

Daarna kunt u uw geest tot rust brengen. Dat stelt u ook in staat om te genieten van de voordelen van Pilates door een echte houding, mentaal en spiritueel . 

Door de kern aan te zetten als u uw mond houdt, voorkomt u ook ongewenste gewrichten. Alleen in poses zitten, zoals een duivenhouding of zelfs een kind, lijkt misschien veel stress, maar het kan te veel druk uitoefenen op het heupgewricht en de tussenwervelschijven, wat tot blessures kan leiden. 

Een beetje nadenken over de kern kan deze veranderen en zorgt voor een nog betere spierstrekking waar u deze zou moeten voelen. 

Hoewel veel yoga-asana’s de flexibiliteit verbeteren, zijn gewrichtsstabiliteit en spierkracht net zo belangrijk voor het algehele welzijn en de integriteit van de gewrichten. 

De combinatie van deze twee praktijken is daarom ideaal om blessures te voorkomen en om een groter gevoel van algemeen welzijn te voelen. 

Begin met deze Natural Pilates Movement. 

Oké, dus nadat je over de juiste betrokkenheid hebt gesproken en een sterke kern hebt opgebouwd, kun je je afvragen, dus hoe moet ik dat doen? Het antwoord is simpel, maar het vereist natuurlijk oefening! 

Hier is een eenvoudige oefening, de Kegel-oefening genaamd , die je kunt doen om je kern te vinden en te versterken. We richten ons op een van de primaire kernspieren, de bekkenbodem. Door deze spier te activeren, gebruik je natuurlijk ook andere weefsels in de basis. 

Allereerst lag hij op zijn rug met gebogen knieën en platvoeten op de grond. Je moet volledig ontspannen, vooral je onderrugspieren . U mag de onderrug niet plat op de grond drukken of tegen de boog duwen. 

De volgende stap is om je voor te stellen dat je op het toilet bent en halverwege de urinestroom wilt stoppen. Maar overdrijf het niet. Zorg ervoor dat u uw spieren in uw billen, dijen of buik niet aanspant. 

Houd 3 seconden vast en laat dan los. Herhaal tien tot vijftien keer en doe maximaal drie sets per dag. Probeer bij het opbouwen van kracht geleidelijk te werken om de samentrekking gedurende tien seconden te behouden. 

Veel mensen die het voor het eerst doen, ontdekken vaak dat ze geen spiersensatie voelen. Dit is goed. Wanneer de bekkenbodemspieren sterker worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *