Uncategorized

De beginnershandleiding voor essentiële oliën

 

Dit is uw betrouwbare gids voor essentiële oliën die alles omvat, van therapeutische en energievoordelen tot waar experts rekening mee willen houden bij het kopen van aromatherapieproducten. 

Van oudsher gebruikten etherische oliën remedies voor verschillende problemen, 

huidbehandelingen en aroma’s. Oude Egyptenaren, Grieken, Indiërs en Chinezen gebruikten voor veel dingen geconcentreerde olie van planten en kruiden. Nu zijn etherische oliën net zo effectief als altijd, maar met tal van variëteiten is het een uitdaging om te begrijpen waar te beginnen. U kunt gezondheids- en levensstijlwebsites bezoeken  om op de hoogte te blijven. 

Etherische oliën: voordelen en toepassingen 

De etherische olie wordt gewonnen uit planten en kruiden. Je kunt het gebruiken voor therapeutische privileges, gezondheid, aromatherapie, reiniging en verfraaiing. Je leest ook  de voordelen van lavendelolie. 

Ayurvedische geneeskunde heeft zijn wortels in het gebruik ervan, en sommige essentiële oliën zijn cultgeuren voor verschillende culturen. De aardse, kruidige aroma’s van sandelhout, kaneel en gember zijn een typisch Indiase blend. In Egypte behoorden eucalyptus, Cyprus en ceder echter tot de meest favoriete geuren. 

In deze gids over etherische oliën  raden we je aan etherische oliën te gebruiken om je huis heerlijk te laten ruiken en de trillingen te verhogen. U kunt echter enkele essentiële oliën  gebruiken om maagaandoeningen te behandelen, te ontgiften of het algemene welzijn te verbeteren. 

Moet essentiële oliën hebben 

Wanneer u de gids voor etherische oliën serieus begint te nemen, wilt u een collectie in huis hebben die gemakkelijk beschikbaar is voor hun talloze toepassingen. Iedereen heeft zijn voorkeuren en voorkeuren wat ze leuk vinden. Daarom is het een goed idee om de verschillende typen te lezen en degene te vinden die het beste bij u passen. 

Gids voor etherische oliën en hun voordelen: 

SANDELHOUT: 

Het helpt bij het kalmeren, wat ook de helderheid, harmonie en vrede verbetert. Grotendeels gebruikt in wierook en lichaamsoliën , heeft het een zoet, kruidig en aards aroma. Het is een natuurlijk afrodisiacum dat het libido, het uithoudingsvermogen en de energie verhoogt en het is geweldig als massageolie. 

Citroen: 

Het is een gebruikelijk onderdeel van huishoudelijke schoonmaakmiddelen voor een frisse en opbeurende geur. Bovendien is het een geweldige olie voor het schoonmaken van de keuken en kan het op bijna elk kookgereedschap worden gebruikt, maar met citroenolie kan kleding worden schoongemaakt. 

Voor persoonlijk gebruik wordt de citroen uitwendig gebruikt als huidbehandeling. het is een bron van vitamine D, een bekend ingrediënt in cosmetica. 

PEPERMUNT 

Pepermuntolie wordt in alles gebruikt, van tandpasta tot kauwgom en lichaamswassing. De antibacteriële eigenschappen zijn overtuigend en daarom verwerkt in bijna al onze producten voor persoonlijke verzorging. Pepermunt wordt gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering en helpt ook bij hoofdpijn en koorts. 

Over het algemeen is pepermuntolie geweldig voor spierpijn. Menthol is afkomstig van pepermunt en soortgelijke oliën. Deze oliën zijn gunstig bij fysieke pijn. 

KANEEL: 

Het bevordert warmte, gezelligheid en exotische, pittige smaken. Je moet kaneel kennen, maar zeker niet alles wat het gebruikt. Kaneel is ook geweldig als een lokale fopspeen voor spierspasmen, vanwege de pijnstillende eigenschappen. Het is een antispasmodische olie om spierspasmen te voorkomen of te verlichten. 

ROZEMARIJN: 

Het heeft antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt vanwege de verschillende eigenschappen vaak aangetroffen in de beste cosmeticamerken . Het is vaak een belangrijk ingrediënt in de keuken. De genezende waarde van dit kruid is echter ook groot. Het helpt bij de zenuwgroei en verbetert de bloedtoevoer naar de haarzakjes. 

Conclusie: 

Dankzij de etherische oliën met zo’n brede toepassing, is het niet verwonderlijk dat ze van ouds tot vandaag worden gebruikt. Maar met veel chemische componenten en verbindingen die hun organische waarde maskeren. Als we deze synthetische ingrediënten kunnen snijden en ons meer kunnen concentreren op de organische verbindingen in essentiële oliën. Mogelijk kunnen we enkele van de basisaandoeningen oplossen zonder zoveel chemicaliën in ons lichaam te introduceren

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *